1. Als ik bij het vliegveld aan kom, waar moet ik me dan melden?
Als er iemand van Vliegclub Haamstede bij de poort staat dan kunt u zich daar melden en krijgt u verdere instructies. Indien er niemand staat bel dan naar het nummer dat op het bord staat vermeld. U wordt dan doorverbonden met de mobiele telefoon op het veld. Afhankelijk van de startrichting ontvangt u instructies hoe u veilig naar de startplaats veilig kunt bereiken. Indien we starten vanaf een positie waardoor het voor u niet veilig is om ons lopend naar ons toe te komen dan komen we u ophalen met een auto. Blijf voor uw eigen veiligheid wachten achter de slagboom.

2. Kan ik een vlucht en een tijdstip reserveren?
Helaas is reserveren niet mogelijk, meevliegen gaat op volgorde van aanmelding. We hebben te maken met diverse omstandigheden, zoals het weer, het aantal beschikbare vliegtuigen en piloten die gekwalificeerd zijn om passagiers mee te nemen.

3. Vanaf hoe laat beginnen jullie met vliegen?
Vanaf 09.30 uur starten we met het inspecteren van de vliegtuigen en ander materiaal  Daarna wordt alles naar de startplaats getransporteerd. Vanaf circa 10.30 uur zijn we startklaar en bent u welkom om te komen.

4. Wat is de beste tijd om te komen?
Dit is moeilijk om van tevoren te voorspellen. Normaal gesproken is het tot lunchtijd nog redelijk rustig en kan het in de middag drukker zijn. We adviseren niet al te laat in de middag te komen omdat de kans bestaat dat er nog veel mensen staan te wachten en er geen nieuwe passagiers meer aangenomen kunnen worden.

5. Hoeveel mensen kunnen er tegelijk meevliegen in een zweefvliegtuig?
In een zweefvliegtuig kunnen maximaal 2 mensen. Dit is de piloot en zijn passagier.

6. Hoe lang duurt een vlucht gemiddeld?
Een vlucht duurt gemiddeld tussen de 6 en 15 minuten. Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de startrichting, windsnelheid en thermische omstandigheden.

7. Vanaf welke leeftijd mogen kinderen meevliegen?
Dit is mogelijk vanaf circa 6 jaar. We hebben kinderzitjes beschikbaar waardoor kinderen wat hoger zitten en naar buiten kunnen kijken. Belangrijk is dat ze het zelf leuk vinden om mee te vliegen.

8. Hebben de piloten die passagiers meenemen voldoende ervaring met zweefvliegen?
Alle piloten die passagiers meenemen zijn zeer ervaren en in het bezit van een zweefvliegbrevet. De meeste piloten hebben honderden starts op hun naam staan. Daarnaast wordt iedere piloot die met passagiers gaat vliegen uitgecheckt  door een bevoegde instructeur.

9. Is meevliegen eng?
Nee, meevliegen is zeker niet eng, maar omdat de meeste mensen nog nooit in een zweefvliegtuig hebben gezeten begrijpen we uiteraard dat het best een beetje spannend kan zijn. Om hoogte te krijgen gaat de start gaat redelijk steil omhoog, maar eenmaal boven kunt u heerlijk genieten van de stilte en het mooie uitzicht boven de kop van Westenschouwen. Indien het zicht goed is kunt u zelfs Rotterdam zien liggen.