Vliegclub Haamstede bestaat in 2021 al 65 jaar. In deze tijd is de club uitgegroeid tot een vereniging met een meer dan volwaardige vloot en materieel dat in uitstekende staat verkeerd.

De vloot waarover de vereniging beschikt, zorgt ervoor dat iedere zweefvlieger op zijn of haar niveau onder deskundige begeleiding van onze eigen instructeurs de zweefvliegsport naar hartelust kan beoefenen. Indirect kenmerkt dit in grote mate de vereniging.

Meer dan vliegen alleen

Vliegclub Haamstede is een vereniging waar leden van verschillende leeftijden, uit het hele land afkomstig en in diverse stadia van hun vliegopleiding (die uiteraard niet stopt met het behalen van het zweefvliegbewijs) rondlopen. Samen zorgen zij ervoor dat de vloot en het overige materieel goed wordt onderhouden. Daarnaast zorgen zij voor een gezellige sfeer zodat iedereen het naar zijn zin heeft, want zweefvliegen is meer dan vliegen alleen.
Klinkt dit aantrekkelijk, bezoek dan eens ons vliegveld, dat een markante historie kent. Aanschouw de Kop van Schouwen-Duiveland van bovenaf. Bewonder het prachtige Zeeuwse landschap met strand, zee, duinen, dammen, akkers en bossen vanuit de lucht. En maak kennis met een vereniging waar voor iedereen wat te beleven is. Of je net begint met vliegen of inmiddels een doorgewinterde zweefvlieger bent.

Wanneer wordt er gevlogen

In principe wordt er vanaf begin april tot en met november gevlogen. Vrijwel iedere zaterdag en zondag, bij goed weer en voldoende bezetting, zijn de leden van Vliegclub Haamstede actief en tijdens de meeste schoolvakanties wordt er ook op doordeweekse dagen gevlogen.