Over ons

Vliegclub Haamstede bestaat ruim 45 jaar. In deze tijd is de club uitgegroeid tot een vereniging met een meer dan volwaardige vloot en rollend materieel dat in uitstekende staat verkeerd.

De vloot waarover de vereniging beschikt, zorgt ervoor dat iedere zweefvlieger op zijn of haar niveau onder deskundige begeleiding van onze eigen instructeurs de zweefvliegsport naar hartelust kan beoefenen. Indirect kenmerkt dit in grote mate de vereniging.

Meer dan vliegen alleen

Vliegclub Haamstede is een vereniging waar leden van allerlei leeftijden, uit allerlei plaatsen afkomstig en in diverse stadia van hun vliegopleiding (die uiteraard niet stopt met het behalen van het zweefvliegbewijs) rondlopen. Samen spannen zij zich in voor een optimaal onderhoud van de vloot, het overige materieel en een gezellige sfeer. Want zweefvliegen is meer dan vliegen alleen.
Klinkt dit aantrekkelijk, bezoek dan eens ons vliegveld, dat een markante historie kent. Aanschouw de Kop van Schouwen-Duiveland van bovenaf. Bewonder het prachtige Zeeuwse landschap met strand, zee, duinen, dammen, akkers en bossen vanuit de lucht. En maak kennis met een vereniging waar voor ieder een uitdaging te beleven valt. Of je nou begint met vliegen of een doorgewinterde zweefvlieger bent. Of je ASK-13 vliegt of LS-8.

Wanneer wordt er gevlogen

In principe wordt in de maanden april tot en met december gevlogen. Elke zaterdag en zondag zijn de leden van Vliegclub Haamstede actief en in de meeste schoolvakanties wordt ook op doordeweekse dagen gevlogen.