Meevliegen

Meevliegen tijdens Corona periode:

Wij vinden het leuk dat u met ons meevliegt en doen er alles aan om dit voor u en voor de leden van Vliegclub Haamstede zo veilig mogelijk te houden. Daarom geldt er tijdens deze Corona periode een aangepast protocol.

  • Bij aankomst bij de slagboom van het vliegveld meld u zich bij één van onze leden zodat u ingeschreven kunt worden. Instructievluchten vanuit de voorste stoel zijn op dit moment niet mogelijk.
  • Bonnen gekocht via onze website levert u in zodra u wordt ingeschreven door één van onze leden.  Indien u geen bon heeft dan kunt u ter plaatse pinnen. Contante betalingen kunnen wij momenteel helaas niet accepteren.
  • Na betaling krijgt een mondkapje uitgereikt en bent u verplicht deze op te zetten zodra u plaats neemt achterin het vliegtuig. Dit omdat in het vliegtuig de onderlinge afstand tussen u en de piloot kleiner is dan 1,5 meter. Ook de piloot zal gedurende de vlucht een mondkapje dragen.
  • U wordt verzocht om een digitale gezondheidsverklaring in te vullen inclusief uw contactgegevens zodat wij u in geval van calamiteiten kunnen bereiken. Indien uit de gezondheidsverklaring blijkt dat er een gezondheidsrisico bestaat dan kunnen wij u helaas niet mee laten vliegen.
  • U krijgt van ons instructies hoe u op een veilige manier richting de vliegtuigen kunt lopen. Daar aangekomen wordt u door één van onze leden opgevangen en wordt u verzocht om plaats te nemen op een een afgezet gedeelte van het veld waar de vliegactiviteiten plaatsvinden. Hier kunt u wachten totdat het tijd is voor uw vlucht. Hier staat ook desinfectiemiddel en we verzoeken u vriendelijk om uw handen te reinigen voordat u het vliegtuig betreedt.
  • Wanneer het tijd is voor uw vlucht wordt u opgehaald door de piloot met wie u mee vliegt. De piloot zal u helpen om in te stappen achterin het vliegtuig en het vastmaken van uw gordel. Daarnaast zal hij u een korte uitleg geven van de diverse meters die op het instrumentenpaneel voor u te zien zijn.
  • Na uw vlucht loopt u met de piloot mee terug naar de startplaats en krijgt u instructies hoe u op een veilige manier de uitgang van het vliegveld kunt bereiken.

Ooit wel eens een vlucht willen meemaken in een zweefvliegtuig? Dat kan! Voor veel mensen zijn de introductievluchten boven de kop van Schouwen en het uitgestrekte natuurgebied een onvergetelijke ervaring geweest.

Mogelijkheden om mee te vliegen middels een introductievlucht:

  • Aanmelden bij de slagboom (zie info hieronder)
  • Introductievlucht online bestellen (ook leuk om iemand mee te verrassen, ga hiervoor naar het formulier)

Het reserveren van een datum en/of tijdstip is helaas niet mogelijk!  We hebben te maken met diverse omstandigheden, zoals het weer, het aantal beschikbare vliegtuigen en piloten die gekwalificeerd zijn om passagiers mee te nemen. Meevliegen gaat op volgorde van aanmelding bij de slagboom.

Aanmelden bij de slagboom:

Meevliegen kan door u op een vliegdag bij de poort aan te melden als donateur van de vliegclub. We vliegen van half maart tot half december in het weekeind, op feestdagen en in de schoolvakanties. Er is echter een aantal voorbehouden zoals het weer, de drukte en de beschikbaarheid van materieel.

Tijden

De vliegdagen starten ’s morgens omstreeks 10:00 uur. Tot een uur voor zonsondergang kan er gevlogen worden. Mensen die mee willen vliegen raden we echter wel aan om aan het einde van de ochtend of in het begin van de middag langs te komen.

Voorbehoud weersomstandigheden

Is het op de dag waarop u wilt komen vliegen twijfelachtig weer, belt u dan rond 9.30 uur ’s morgens even naar het clubhuis om te horen of er gevlogen kan worden die dag. Het telefoonnummer van het clubhuis is: 06-28082295.
De afhankelijkheid van het weer betekent ook dat bij een weersverandering het noodzakelijk kan zijn dat het vliegbedrijf gestopt wordt.

Kijk voor alle overige vragen over meevliegen op Veel gestelde vragen over meevliegen – Vliegclub Haamstede (vch.nl)

U kunt hier een introductievlucht bestellen.

Doneer en vlieg mee!

Vlieg een keer met ons mee tijdens een introductievlucht. Een donatie van € 47,50 geeft recht op een rondvlucht.
Direct bestellen!

Lid worden

Ooit willen leren vliegen? Vanaf 14 jaar mag je al beginnen met je vliegopleiding.. Lees meer...

Leden Vliegclub Haamstede

Leden kunnen inloggen op het afgeschermde deel van de ledensite Klik om in te loggen

Leden Vliegclub Haamstede

Leden kunnen inloggen op het afgeschermde deel van de ledensite Klik om in te loggen

Contact

Vliegclub Haamstede
Adres: Torenweg 1, Burgh-Haamstede

Telefonische bereikbaarheid:
Op vliegdagen van 10:30 tot 17:00 bereikbaar op:
06-2808 2295
Buiten vliegdagen:
Clubhuis niet bereikbaar

Overige contactgegevens: zie contactpagina