Veel gestelde vragen over meevliegen

Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen. Mocht je alsnog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar info@vch.nl

Kosten:

Donateurs van onze club hebben recht op een rondvlucht. De kosten voor een donatie die recht geven op een dergelijke kennismakingvlucht vindt u op deze tarievenpagina.

Reserveren:

Helaas is reserveren vrijwel onmogelijk. Factoren zoals het weer, de opkomst van vliegers en de capaciteit m.b.t. de vliegtuigen zijn niet te voorspellen. Ik adviseer u op de ochtend dat u wilt komen eerst te bellen en te informeren naar de eventuele mogelijkheden om meet te vliegen die dag.

Telefonische bereikbaarheid:

Op vliegdagen voor ± 10:00 uur: Vast nummer: 0111 – 653557
Op vliegdagen na ± 10:00 uur: Mobiel nummer: 06 – 2808 2295
Buiten vliegdagen: Clubhuis niet bereikbaar

Let op: aangezien erg veel activiteiten buiten plaatsvinden is het niet gegarandeerd dat we altijd de telefoon kunnen opnemen. We zijn een vereniging en geen commercieel organisatie met receptie en telefoniste.

Duur van de vlucht:

Vluchten duren doorgaans 6 tot 15 minuten.

Meevliegen met een instructeur

Meevliegen met een instructeur zodat u zelf de stuurknuppel even kan vasthouden behoort niet tot de standaard mogelijkheden. Bij aankomst op het veld kunt u wel even vragen naar de mogelijkheden maar doorgaans heeft de dienstdoend instructeur het vaak erg druk met lesvluchten voor onze eigen vliegschool. Indien er toch een mogelijkheid tot meevliegen met een instructeur is, bedragen de meerkosten voor de vlucht € 10,-

Aantal personen dat meekan:

We hebben drie tweezitters waarin plaats is voor de piloot en één passagier. Meevliegen kan dus met één persoon tegelijk.

Kinderen:

Als kinderen geen angst hebben en prima zelfstandig op een stoelverhoger in een auto passen, kunnen ze mee. Wij hebben stoelverhogers op de startplaats liggen.

Maten en gewichten

Het maximale gewicht om mee te kunnen vliegen is 110 kg en de maximale lengte is 2,00 meter.

Tijden

De vliegdagen starten ‘s morgens omstreeks 9.30 uur. We vliegen in de weekenden en schoolvakanties van half april tot eind november.

Voorbehouden

A. Weersomstandigheden
Om te kunnen zweefvliegen zijn redelijke weersomstandigheden nodig. Op een dag waarop het regent, harder waait dan windkracht 6, mist of slecht zicht is door zeer lage bewolking, kan er niet gevlogen worden. Is het op de dag waarop u wilt komen vliegen twijfelachtig weer, belt u dan rond 9.00 uur ‘s morgens even naar het clubhuis om te horen of er gevlogen kan worden die dag. Het telefoonnummer van het clubhuis is: 0111-653557. Mobiel nummer: 06 – 2808 2295.
De afhankelijkheid van het weer betekent ook dat bij een weersverandering het noodzakelijk kan zijn dat het vliegbedrijf gestopt wordt. In dat geval is het helaas noodzakelijk uw vlucht uit te stellen tot een later moment.

B. Drukte
Door drukte of beperkte beschikbaarheid van vliegtuigen kunnen we niet altijd iedereen op voorhand de garantie geven dat er plaats is. We vragen hiervoor uw begrip. Het recht op meevliegen is niet opeisbaar omdat u al bijvoorbeeld eerder een bon heeft aangeschaft. De vliegclub bestaat uit ervaren vrijwilligers die u graag rondvliegen. We zijn geen commerciële organisatie met een reserveringssysteem.

Meevliegen op eigen risico.

In de ruim 62 jaar dat Vliegclub Haamstede actief is, heeft zich op ons veld gedurende de tienduizenden vluchten die we hebben gemaakt nog nooit een ongeval met ernstige afloop voorgedaan. Dit weerhoudt ons er echten niet van u te wijzen op het feit dat meevliegen geschiedt op eigen risico.

Met vriendelijke groeten en wellicht tot op het vliegveld!
Mocht je alsnog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar info@vch.nl