Terugblik Fly-in 2018

In Nieuws by Jeroen Vink

Door Benjamin Buijs – Na weken van voorbereidingen was het zaterdag 2 juni dan eindelijk zover. Vrijdag zijn de laatste inkopen gedaan, is de camping afgebakend en de parkeerplaats klaar gezet.

De laatste weken was het prachtig weer maar helaas was het zaterdag geen top overland vliegweer. Toch werden om 9:00 de eerste vliegtuigen al gemonteerd zodat we onze complete vloot op de gevoelige plaat konden vastleggen. Wat hebben we met elkaar toch een prachtige mooie vloot van in totaal negen vliegtuigen! De foto werd compleet gemaakt met onze beide 6-trommel lieren erbij.

Door de laaghangende bewolking zijn we wat later gestart en van 14:00 tot 18:00 zijn er toch nog een hoop bezoekers rondgevlogen. Het meest verrassende was toch wel dat om 17:45 opgeroepen werd met de melding dat er een Duo Discus op 10 kilometer uit zat! Daarna kwam Willem den Baars nog een aantal keer laag langs gevlogen en werd de dag afgesloten met een zoomer door een binnenkomende Nimbus 3T.

Toen na het inruimen van de hangaar de legendarische woorden “binnen is binnen” werden uitgesproken ging zelfs spontaan de zon schijnen. Het Bier&BBQ-team haalde alles uit de (koel)kast om goed voor de interne mens te zorgen. De prijs voor de verste vlucht ging naar de twee teams oet Venlo, de doorzettingsprijs naar Gijs en Jeroen en Bob ging er met de prijs van de langste vlucht vandoor. Verder zorgde de Polderband met daarin Frans voor vrolijke deuntjes. Een speciaal optreden van Joost maakte het feest compleet!

Leuk om te zien dat niet alleen leden maar ook niet-vliegende leden, oud-leden, leden van andere vliegclubs en ook partners van leden aanwezig waren! Tot in de late uurtjes werden er onder het genot van speciaal door Kees & Luuk gebrouwen biertjes sterke verhalen verteld rondom het kampvuur.

Zondagochtend stond in het teken van ontbijten, opruimen en de fly-out. Onze DG1000T gaf het goede voorbeeld en de twee gastvliegtuigen zijn uitgezwaaid voor de vlucht terug naar Venlo.

Bedankt voor de aanwezigheid en alle aangeboden hulp.

Tot de volgende!

Reinier en Benjamin