Doellandingswedstrijd: we hebben een winnaar!

In Nieuws by Jeroen Vink

Haamstede, 7 september 2019 – Na vele jaren van afwezigheid is de traditionele doellandinswedstrijd op Vliegveld Haamstede weer terug van weggeweest. De uitdaging: probeer met een zweefvliegtuig een doellanding te maken op een doel van slechts 1 meter. Heel leuk maar bovenal: leerzaam!

Een lastige opgave aangezien het zweefvliegtuig landt met een snelheid van 90 km/h in een vlakke hoek. Elke deelnemer kreeg drie kansen. Voor elke landing kon je punten krijgen. De meeste punten kreeg je voor een landing met het hoofdwiel op de stip.

De dag begon met een welkomstwoord van de organisatoren Reinier van Rijnberk en Benjamin Buijs, een briefing van de instructeur (Jeroen) en een mooi verhaal over de voorgeschiedenis, inclusief de anekdotes over het ontstaan van de wisselslip trofee door de initiatiefnemer van de doellandingswedstrijd uit het verleden: Nico Koster.

De juryleden (Geert-Jan, Sijmen en Karst) hebben bijna de hele dag bij het doellandingsveld gestaan om de puntentelling nauwgezet bij te houden. In de ochtend werden ze bijgestaan door Nico. Ondertussen ging uiteraard het reguliere vliegbedrijf door waardoor ook de leerlingen die vanwege hun ervaring niet mee konden doen hun lesvluchten konden maken. Dankzij startleider Peter de Jong had iedereen uiteindelijk 3 of 4 vluchten. Iets dat we niet hadden durven hopen aangezien er veel regen werd verwacht deze dag.

De einduitslag:

  1. Benjamin Buijs ??
  2. Sijmen de Vries (tevens jurylid, dus, tja…) ?
  3. Bas Schoemaker (netjes Bas!) ?

Na de door Neeltje uiterst creatief uitgevoerde prijsuitreiking begon het diner dat was bereid door club-chef-kok Sebastiaan Kamp. Sterke verhalen werden steeds sterken onder het genot van het bier dat was gebrouwen door de heren Kees en Luuk Dudink. Nog steeds kunnen  we nagenieten van deze dag bij het zien van de professionele film van Jimmy Hage (hierboven).

Benjamin, Reinier en Nico: bedankt voor de organisatie. Dit succes vraagt om een herhaling op provinciaal en wellicht later op nationaal niveau!!