Kampverslag Zomerkamp 6

In Nieuws by Jeroen Vink

Tekst en foto’s: Jens Davenne
Na een zomer vol zweefvliegen was dit al weer het laatste zomerkamp van dit seizoen. Het kamp begon zeer goed maar eindigde helaas wat minder voorspoedig. Desondanks zijn  er tijdens dit kamp een aantal mooie prestaties behaald en hebben we, op een paar buitjes na, iedere dag prima kunnen vliegen !

Maandag
Op deze eerste kampdag was het weer uitzonderlijk goed.  We hebben nagenoeg de hele dag van de thermiek mogen genieten ! Dankzij de goede omstandigheden heeft Tom deze dag zijn C brevet behaald met een schitterende vlucht van 1 uur en 45 minuten. Daarnaast heeft hij ook zijn eerste starts op de LS-4 gemaakt. De LS-8 heeft ruim 3 uur lokaal gevolgen en Zane heeft haar eerste starts op de LS-8 gemaakt. Niet te vergeten; Nienke Everaart is vandaag ook nog solo gegaan ! We sloten deze mooie dag af met een knetterend kampvuur. Kortom een heerlijke vliegdag!

Dinsdag
Vandaag was een kalm dagje met weinig wind. We begonnen de vliegdag pas in de middag omdat het ’s ochtends behoorlijk stevig aan het regenen was. De vliegdag eindigde met een mooie prestatie, ook Maud heeft namelijk haar eerste solo starts gemaakt ! de dag eindigde we met een heerlijke doop!

Woensdag
Een lekker productief dagje. Er was een grote groep aanwezig en we hebben in totaal 106 starts gemaakt en 21 passagiers rondgevlogen. Vandaag kwam er ook nog eens een quad op het veld die we mochten uittesten voor het grondtransport van onze vliegtuigen. In de avond hebben we met z’n alle heerlijke Zeeuwse mosselen gegeten.

Donderdag en vrijdag
Op Donderdag en vrijdag is er ook lekker gevolgen. Donderdag begonnen we pas laat in de middag vanwege het slechte weer, maar hebben we nog 29 starts gemaakt. Vrijdag leek een beetje een pechdag. Zo had de LS-4 problemen met zijn landingsgestel, maar hij vliegt ondertussen gelukkig wel weer. Ook begaf een van de trekkers het plotseling en het transportwiel van de ASK-21 was ook stuk. Verder was ook deze dag erg gezellig en we hebben op de vrijdagavond  deze kampweek met een BBQ afgesloten.

We zijn de instructeurs van dit kamp, Marco van Kempen (van maandag t/m woensdag) en Wouter van der Geur (van donderdag t/m vrijdag) erg dankbaar voor hun inzet. Ook dankzij de kampleider, Bob van der Valk, was dit weer een topweek ! Kortom een zeer geslaagd zomerkamp 6!