Bijzondere buitenlanding

In Nieuws by Jeroen Vink

Afgelopen vrijdag hebben we met de ASK23 op de school van Bob gestaan, Nehalennia in Middelburg. Een geslaagde actie waarbij de leerlingen een klein beetje kennis hebben kunnen maken met het zweefvliegen.

Zo’n klein vliegtuig is toch best wel groot in de aula van de school dus dat trok de aandacht. Leerlingen mochten zelfs even proefzitten om te voelen hoe het is om in de cockpit te zitten.

Om de leerlingen kennis te laten maken met deze unieke hobby was er een prijsvraag om daarmee een vlucht te winnen. De winnaar is te zien in onderstaand filmpje.

Het antwoord op de vraag vanaf welke leeftijd mag je leren zweefvliegen is 14 jaar, dat is de leeftijd waarop je voor het eerst ook alleen mag vliegen. Ben je bijna 14 dan mag je na overleg vaak ook al starten met de lessen. Bij veel leerlingen was het een verrassing dat je nog eerder mag zweefvliegen dan scooterrijden! En dan is het ook nog te betalen met een bijbaantje als vakkenvuller.

Mocht je meegedaan hebben, maar niet gewonnen hebben, check dan je mail en bekijk onze actie om toch eens mee te vliegen. Like ook onze Facebook pagina, daar maak je ook kans om alsnog een vlucht te winnen!

We zien jullie graag binnenkort op onze gezellige club!