Meevliegen tijdens de Corona periode

In Nieuws by Secretaris Vliegclub Haamstede

Meevliegen tijdens Corona periode:

Wij vinden het leuk dat u met ons meevliegt en doen er alles aan om dit voor u en voor de leden van Vliegclub Haamstede zo veilig mogelijk te houden. Daarom geldt er tijdens deze Corona periode een aangepast protocol.

  • Bij aankomst bij de slagboom van het vliegveld meld u zich bij één van onze leden zodat u ingeschreven kunt worden. Instructievluchten vanuit de voorste stoel zijn op dit moment niet mogelijk.
  • Bonnen gekocht via onze website levert u in zodra u wordt ingeschreven door één van onze leden.  Indien u geen bon heeft dan kunt u ter plaatse pinnen. Contante betalingen kunnen wij momenteel helaas niet accepteren.
  • Na betaling krijgt een mondkapje uitgereikt en bent u verplicht deze op te zetten zodra u plaats neemt achterin het vliegtuig. Dit omdat in het vliegtuig de onderlinge afstand tussen u en de piloot kleiner is dan 1,5 meter. Ook de piloot zal gedurende de vlucht een mondkapje dragen.
  • U wordt verzocht om een digitale gezondheidsverklaring in te vullen inclusief uw contactgegevens zodat wij u in geval van calamiteiten kunnen bereiken. Indien uit de gezondheidsverklaring blijkt dat er een gezondheidsrisico bestaat dan kunnen wij u helaas niet mee laten vliegen.
  • Het is momenteel helaas niet toegestaan om familie / vrienden toe te laten op het veld  indien zij zelf niet meevliegen. Wij verzoeken hen om achter de slagboom te blijven wachten totdat u terugkeert van uw vlucht.
  • U krijgt van ons instructies hoe u op een veilige manier richting de vliegtuigen kunt lopen. Daar aangekomen wordt u door één van onze leden opgevangen en wordt u verzocht om plaats te nemen op een een afgezet gedeelte van het veld waar de vliegactiviteiten plaatsvinden. Hier kunt u wachten totdat het tijd is voor uw vlucht. Hier staat ook desinfectiemiddel en we verzoeken u vriendelijk om uw handen te reinigen voordat u het vliegtuig betreedt.
  • Wij laten maximaal 5 passagiers tegelijk toe op het veld waar de vliegactiviteiten plaatsvinden. Indien er meer dan 5 personen zijn aangemeld dan wordt u verzocht om bij de slagboom te blijven wachten totdat wij u één van onze leden u laat weten dat u door mag lopen.
  • Wanneer het tijd is voor uw vlucht wordt u opgehaald door de piloot met wie u mee vliegt. De piloot zal u helpen om in te stappen achterin het vliegtuig en het vastmaken van uw gordel. Daarnaast zal hij u een korte uitleg geven van de diverse meters die op het instrumentenpaneel voor u te zien zijn.  Het vliegtuig is voor het instappen grondig door ons gedesinfecteerd.
  • Na uw vlucht loopt u met de piloot mee terug naar de startplaats en krijgt u instructies hoe u op een veilige manier de uitgang van het vliegveld kunt bereiken.