Voorjaarskamp 2017

In Nieuws by Jeroen Vink

Het traditionele voorjaarskamp van Vliegclub Haamstede: elke dag gevlogen. Foto: Vince.

Deelnemers zijn: Jens Davenne (gpl), Niels Davenne (gpl), Jan Cullens (solo), Ad Meijer (gpl), Thomas Rila (gpl), Bob van der Valk (solo), Nienke Everaart (dbo),  Richard Gout de Kreek (solo), Kees Dudink (solo), Walter Grimm (solo), Bert Opdam (gpl), Lucas Vink (dbo), en Sebastiaan Kamp (gpl). Instructeurs: Wouter van de Geur, Sijmen de Vries, Karst Hammer. Bij drukte sprong Jeroen bij als instructeur.

Maandag: buiig maar wel gevlogen
Met zo’n 15 leden zijn we maandag ondanks de voorspelling van buien toch gewoon begonnen. Resultaat: 75 vluchten (5 donateurs) en niet nat geworden. Nick ging solo Tweety en Bas Schoemaker maakte 2 doellandingen. Wouter had het druk met dobbers en solisten.

Dinsdag: thermisch
De dag begon met een buitje. Maar door een beetje regen laten we ons niet wegjagen dus nadat de laatste bui was opgedroogd hingen we al aan de lier. Al snel bleek het thermisch te zijn. Bijna iedereen had een thermische vlucht. Rond 20:30 vlogen Huib, Lucas (en Jeroen), Ad en Wouter over en landden voor het clubhuis. Weer een mooie dag afgesloten.

Woensdag: diverse overlands
De voorspellingen waren goed dus de overlandvliegers monteerden hun kisten al voor de ochtendbriefing. Marco ging overland in de LS8 en Ad en Bob (van de Valk) volgen in de DG-1000T. Vanaf Midden Zeeland kwamen Jeroen en Frans met de Duo Discus over. Er werden afstanden gevlogen tussen de 225 en de 375 km. Uiteraard ook veel thermische starts voor de thuisblijvers. Helaas moesten we de dag afsluiten met schade door grondtransport waardoor de ASK-21 en de ASK-13 uit de vaart moesten worden genomen.

Donderdag: doellandingen
Vandaag heeft Jimmy z’n 5 doellandingen gehaald. Bas kwam op 4 doellandingen. Sijmen gaf vandaag instructie op de enige beschikbare tweezitter: de ASK-13 (Tweety). Richard Gout deKreek vloog voor het eerst solo ASK-13 (op Haamstede).

Vrijdag: einde van het kamp
Ook vandaag werd er weer de hele dag gevlogen. Daarmee eindigde het kamp met 5 vliegbare dagen. Bas haalde z’n vijfde doellanding. Instructeur van vandaag: Karst. De kampafsluiting was als vanouds gezellig met veel kampvuur, sterke verhalen en bier.