Vliegclub Haamstede – Zomerkamp 3

In Nieuws by Jeroen Vink

Tekst en foto’s: Jens Davenne

Het kamp begon met pittige regen- en onweersbuien en bliksem. Na de neerslag het liftje van de kisten leeg gehoosd zodat we de kampweek konden starten. Maar de buiigheid duiden gelukkig ook op onstabiele lucht en niet veel later werden we beloond met mooie cumulus en thermische starts!

Van de thermiek hebben we gelukkig de hele week veel plezier mogen beleven. Zelfs op de donderdag en de vrijdag, toen de wind aantrok tot een windkracht 7 beaufort,  zijn er nog een aantal thermische starts gemaakt.

Ook zijn er dit kamp nog een aantal prestaties behaald. Zo is Vince solo DG-1000 gegaan en Tim is solo lieren. Jens heeft zijn eerste overland op de LS-4 gemaakt en ook zijn eerste buitenlanding. De buitenlanding zorgde voor de nodige aandacht in de lokale pers.

Kortom het was erg gezellig en geslaagd zomerkamp. We zijn Wouter, de ddi van dit kamp, dankbaar voor zijn instructies en ook dankzij Tim, onze kampleider is dit kamp op rolletjes verlopen. Met ouderwets gezellige kampafsluiting hebben we zomerkamp 3 afgesloten.