Gezellig herfstkamp met zomers weer

In Nieuws by Jeroen Vink

Tekst: Jens Davenne.
Foto’s: Kirsten, Bert, Jimmy, Jeroen, Jur, Esther, Wouter en Instagram

Het herfstkamp was dit jaar weer een groot succes. Wat opviel deze week is dat het niet echt herfstweer was, sterker nog het was bijna zomers weer! We begonnen de week met een historisch warmterecord; op maandag werd het maar liefst 24 graden! De andere dagen was het ook overwegend zonnig met aangename tempraturen rond de 20 graden.

Gezellig
Naast het lekkere weer zat de sfeer er ook goed in, overdag tijdens het vliegen was het gezellig met elkaar en in de avonden sloten we de dag af met een lekker kampvuur.

Productief
Daarnaast was het ook nog eens een productief kamp, zo zijn we op dinsdag sunrise gaan vliegen. Dit betekende dat iedereen vroeg tgt de veren moest. We zijn door gegaan tot sunset en zodoende hebben we nog 100 starts kunnen maken. In totaal hebben we maar liefst 326 starts gemaakt.

Prestaties
Tijdens het kamp zijn er ook nog een aantal prestaties gevlogen. Zo zijn Nienke, Jur, Maud en Jeffery alle vier solo ASK-13 gegaan en Lucas, Bob en Tom vliegen nu ASK-18. Op donderdag vlogen we met een grote groep, zo’n 25 man. Helaas hebben we niet heel veel starts gemaakt vanwege problemen met de lier. Donderdagavond hebben we traditiegetrouw een Pubquiz gehouden onder begeleiding van de Quistmaster Bert Quist en Chantal van Bree. De quiz werd gewonnen door het team Marijn/Nienke (foto hieronder).

Laatste dag toch nog regen.
Vrijdag werd het  helaas toch herfstweer. Hierdoor hebben uiteindelijk niet kunnen vliegen op deze dag. Wel is het kamp gezellig en vooral culinair afgesloten dankzij onze chef-kok Sebastiaan Kamp. De instructeur van dit kamp, Ton de Bruine, is hartelijk bedankt voor zijn inzet en instructie.